Lina Romay overleden

Romay 1

Actrice Lina Romay is op slecht 57-jarige leeftijd overleden. Romay werd vooral bekend als de muze van de Spaanse regisseur Jess Franco.

Romay was voornamelijk te zien, in horror films met een forse dosis erotiek, erotische films en actie films. De samenwerking met Franco startte begin jaren zeventig. Romay zou meer dan 100 films maken, waarvan het overgrote deel onder regie van Franco.
De titels van haar films in onderstaande filmografie spreken boekdelen.

Selectieve filmografie
Paula-Paula (2010)
Angel of Death 2 (2007)
Snakewoman (2005)
Incubus (2002)
Helter Skelter (2001)
Vampire Blues (2001)
Vampire Junction (2001)
Lust for Frankenstein (1998)
Mari-Cookie and the Killer Tarantula (1998)
The Treasure of the White Goddess (1983)
Mansion Of The Living Dead (1982)
Mondo Cannibale (1981)
Greta The Mad Butcher (1977)
Jack the Ripper (1976)
Women Behind Bars (1975)
Caged Women (1975)
Barbed Wire Dolls (1975)
Exorcism (1975) aka “Exorcisms and Black Masses”
The Bare Breasted Countess / aka Female Vampire (1973)
Daughter of Dracula (1972)
The Erotic Adventures of Robinson Crusoe (1972)

Short URL voor dit artikel: http://bit.ly/AA6QAX



SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati

Een reactie op "Lina Romay overleden"

  1. Remco 27 februari 2012 om 12:59 -

    Dat zijn de beteren leading images voor een artikel… Fijn, ik op m’n werk Googlen op Lina Romay met (standaard) de safe search uit… http://www.google.nl/search?ix=seb&q=Lina%20Romay&um=1&ie=UTF-8&hl=nl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Um9LT_j6OpCDhQfE9bGxDg&biw=1600&bih=1139&sei=zG9LT928EYuyhAeP4t2GCQ

    Hopelijk checkt de baas niet alles :D

/* */